Verstoppingen

Afvoer verstopt?

Welke verstoppingen zijn er?

Keukenverstopping:

Dit is de meest voorkomende verstopping. Deze reinigen wij doorgaans vanuit het keukenkastje, wij maken eerst de syphon los en vervolgens draaien wij met behulp van een machine er een rioolveer in die we erin draaien tot in de leiding van het toilet of tot in de standleiding, dit is afhankelijk van het type woning waarin u woont. Als de veer er ver genoeg inzit zullen we doorgaans proberen om het losgemaakte vuil al weg te spoelen en het laatste vuil wat nog loskomt bij het terugdraaien wordt daarna weggespoeld, vervolgens vullen we de spoelbak met water en laten deze leeglopen met de kraan open om te testen of dit nu weer goed wegspoelt. Als dat het geval is maken wij de werkplek  en

 

Toiletverstopping:

Als bij u alleen het toilet verstopt zit kan dit vaak betekenen dat er iets in het toilet is gevallen wat de doorgang blokkeert, doorgaans is dit meestal een toiletblokje. In sommige gevallen kunt u dit zelf oplossen door het toilet te verwijderen, mocht dit voor u een te lastige klus worden dan voeren wij deze graag voor u uit.

 

Rioolverstopping:

Bij deze verstopping zal doorgaans blijken dat er niets meer goed doorloopt in de woning en dat er bij gebruik van water ook geborrel zal ontstaan. Als dit aan de orde dan dient de afvoer van de woning te worden gereinigd en dat gebeurd meestal bij het toilet. We zullen dan eerst het toilet verwijderen en hiervandaan gaan we er dan in met een rioolveer die er wordt ingeduwd door middel van een machine, zo kunnen wij in de regel ook vrij schoon werken. De veer zal erin worden gedraaid tot zover het nodig is om de verstopping te verhelpen en dan uiteraard ook nog een paar meter extra voor de zekerheid. Na deze werkzaamheden zullen wij het toilet weer terugplaatsen en weer netjes schoon opleveren, eventueel kan tegen meerprijs de toilet opnieuw worden gekit.

 

Badkamerverstopping:

Deze verstopping zullen wij meestal verhelpen van de doucheput of vanaf de wastafel, we gaan er hierbij vanuit dat de syphons al zijn schoongemaakt. Vanaf het vertrekpunt zal er een veer in de afvoer worden gedraaid met behulp van een machine, deze machine zorgt ervoor dat de veer goed langs de wanden van de afvoer gaat, zodat al het vuil word losgeslagen en verpulverd, zodat bij het naspoelen alle losgekomen aankoeking goed word afgevoerd naar het grote riool.

 

Hemelwaterafvoerverstopping:

Bij deze verstoppingen zullen wij doorgaans de hemelwaterafvoer doorzagen en zullen wij deze reinigen met behulp van een rioolveer die er word ingedraaid met behulp van aan machine. De veer word erin gedraaid totdat de verstopping is verwijderd en vervolgens word er doorgaans nog een meter of 2 extra ingedraaid als voorzorg. Na de deze werkzaamheden zal de hemelwaterafvoer weer in goede staat worden opgeleverd door middel van een hulpstuk, zodat de afvoer weer dicht en stromend is.

 

Wasmachineverstopping:

Deze verstopping ontstaat vaak door zeepaankoeking in de afvoer en zal worden verholpen vanaf de syphon. Deze syphon zal eerst worden verwijderd en vervolgens draaien wij er een rioolveer in met behulp van een machine. Deze veer word in de afvoer gedraaid tot zover het nodig is met nog enkele meters extra als zekerheid. Vervolgens draaien wij de rioolveer weer terug, sluiten alles netjes aan en testen de wasmachine of de afvoer inderdaad weer in orde is.