Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hoe voorkom ik een verstopping?

Het voorkomen van een verstopping is eigenlijk een utopie, want er gaat eigenlijk altijd vuil water door een afvoer heen. De meest voorkomende verstoppingen zijn die van de keuken, badkamer en wasmachine, deze zijn preventief vrij èènvoudig te beheersen, namelijk door de wasmachine 1x per maand een programma te laten draaien op 95 graden bijvoorbeeld, hierdoor gaat er bijna gekookt water door uw afvoer wat reinigend werkt voor de zeepaanslag. Voor de keuken en badkamer is het verstandig om de afvoer nog een half minuutje te laten lopen met heet water als u normaal gesproken de kraan zou uitzetten. Het vuil dat namelijk net uit het zicht is gespoeld zit dan nog niet in de grote rioleringsbuis en heeft ook even tijd nodig om daar te komen, anders blijft het in de buis of syphon zitten, met als gevolg vieze aanslag.

Latrinevliegjes?
Deze vliegjes duiden erop dat u een breuk in de afvoer heeft in de kruipruimte en dat er stilstaand water is, daar getijden deze vliegjes namelijk goed bij. In dit geval is het dus verstandig om even te kijken in de kruipruimte waar de breuk zich bevindt en of er water staat, want met die waarschuwing kunnen wij gepaste kleding meebrengen.

Stankoverlast?
Dit duidt er doorgaans op dat de afvoer (deels) verstopt zit en dat de afvoer gereinigd moet worden. Controleert u zelf eerst even de syphons, want doorgaans kan dat ook al de oplossing bieden om die even schoon te maken.

Bij regenval water in huis?
Hierbij is het zaak om de afvoer net boven de grond door te zagen, zodat het water niet meer naar binnen kan. Vervolgens kunt u ons rustig gaan bellen om een afspraak te maken voor het reinigen van de afvoer. In overleg zullen wij ook de hemelwaterafvoer herstellen met een bladvanger ertussen, zodat soortgelijke problemen in de toekomst in huis niet meer voorkomen.

Borrelende afvoer?
Dit kan doorgaans 2 oorzaken hebben, de eerste en meest voorkomende is een beginnende verstopping, hierbij kunt u contact met ons opnemen en zullen wij op afspraak en in uw tijdschema zo snel mogelijk bij de verstopping komen verhelpen.
De tweede oorzaak is doorgaans een verzakte afvoer in de kruipruimte, waardoor water eigenlijk heen en weer blijft klotsen en daardoor ook lucht verplaats in de afvoer wat voor het geborrel zorgt, Hiervoor kunt u eerst eventueel zelf een kleine inspectie uitvoeren in de kruipruimte om te kijken of dit aan de orde, zodat u dit ook gelijk kunt doorgeven bij het maken van een afspraak. Indien u liever niet in de kruipruimte komt, dan voeren wij deze inspectie uiteraard ook graag voor u uit.